Kleding

Waarom zou je kiezen voor een maatpak en waar moet je op letten?

 

Een maatpak aanschaffen, is dat niet ontzettend duur? Het klopt dat het duurder is dan een confectiepak – een pak dat je gewoon in de winkel koopt in standaard maten – maar dat zou niet direct een reden moeten zijn om het niet in overweging te nemen. Want er zijn ontzettend veel voordelen. Of je nu een pak Amsterdam  een overhemd op maat of een ander soorten maatpakken in Amsterdam koopt, het pak zal altijd perfect passen.

 

Meten van het lichaam voor een perfect zittend pak

Het wordt immers volledig voor je eigen lichaam gemaakt. De kleermaker meet je van top tot teen op, dus alles zit helemaal goed en ook de verhoudingen kloppen. Dit is van belang, omdat je alleen bij een goed zittend pak de voordelen hebt van het dragen van een pak. Voordelen die kunnen variëren van het uitstralen van professionaliteit, charisma, een afgeklede indruk wekken en je onderscheiden van de rest.

 

Confectie of maatwerk?

Natuurlijk kan je ook een pak in de winkel kopen – een confectiepak – alleen zal dit pak waarschijnlijk niet perfect zitten. Elk lichaam is immers anders en confectiepakken worden in standaardmaten verkocht, om een zo’n groot mogelijk aantal klanten te kunnen behagen. Bovendien kun je ook uit weinig stoffen en kleuren kiezen. Bij maatwerk heb je deze problemen niet.

 

Ontzettend veel keuze

Vaak kun je kiezen uit erg veel stoffen, in diverse kleuren en met verschillende patronen. Maar er is nog veel meer te kiezen. Ga je voor een enkele rij knopen of voor een klassiek jasje met een dubbele rij? Wil je een enkele of een dubbele split aan de achterzijde? Hoe moeten de schouders van het jasje vallen? Wil je een pak van wol voor als het wat kouder is, of kies je voor een pak van bijvoorbeeld linnen voor als het warmer is en je toch fatsoenlijk voor de dag wilt komen? En ook qua overhemden en broeken op maat zit je met maatwerk beter.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *