Uncategorized

Speelgoed voor jongens

In de afgelopen jaren is er een discussie geweest of je nog wel een onderscheid mag maken tussen Jongens speelgoed en voor meisjes. De achterliggende gedachte hierbij is dat het speelgoed voor de jongens of de meisjes rolbevestigend zal werken naar de toekomst toe. Uiteindelijk bleek die discussie van veel minder belang te zijn dan men in eerste instantie dacht en is het duidelijk dat door te zeggen welk speelgoed meer voor een jongen of een meisje geschikt is nauwelijks invloed heeft.

Wat is jongens speelgoed?

Die vraag is niet zo eenvoudig te beantwoorden zeker als je kijkt naar de discussie die er geweest is maar over het algemeen kan je wel stellen dat speelgoed voor jongens meer gericht is op actie en meer gericht is op bouwen en techniek dan speelgoed voor meisje is. Uit de praktijk blijkt toch dat als er een cadeau gekocht wordt voor een jongen dit vaker iets van bijvoorbeeld Lego is dan als het een cadeau voor een meisje zou zijn. Maar een eenduidig antwoord wat echt specifiek speelgoed is wat bij jongens hoort is er niet te geven.

Wat moet je niet doen?

Wat heel belangrijk is als het om speelgoed gaat is dat je kijkt naar de persoon voor wie je het koopt. Met speelgoed dat voor jongens bedoeld is, kunnen meisjes prima spelen en uiteraard geldt dit ook andersom. Het is zo dat als je speelgoed wil geven je het beste iets kan geven wat die persoon wil hebben. Of het nu voor een jongen of een meisje is maakt dan niet uit. Alleen zie je wel dat de indeling tussen de beide soorten of groepen van speelgoed nog wel gemaakt wordt en dat is voor jou als klant alleen maar prettig zodat je als je een cadeau zoekt voor een jongen met een bepaalde zekerheid kan zeggen dat als je jongens speelgoed koopt dit ook in de smaak zal vallen.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *