Uncategorized

Je collectie vinyl platen verkopen

Wanneer je ervoor kiest om je collectie vinyl platen te verkopen, is dat een grote stap. Zeker wanneer je een omvangrijke collectie in bezit hebt, met enkele pronkstukken en zeldzame juweeltjes. Je vinyl platen verkopen doe je dan ook niet zomaar! Je doet het wanneer je geld nodig hebt, of ruimte nodig hebt. Of je doet het wanneer je gaat emigreren en nu eenmaal al die LPs moet verkopen, omdat je ze niet mee kunt nemen. Hoe dan ook, je vinyl platen verkopen kan een emotionele aangelegenheid zijn. Je wilt dan dus niet dat ze via een tweedehands website worden gekocht door iemand die er onzorgvuldig mee omspringt, onredelijk probeert af te dingen of jouw unieke 'God Save The Queen' uit 1977 van Sex Pistols gebruikt als placemat voor de hond. Maar wat moet je dan?

LPs verkopen voor de beste prijs

Je wilt natuurlijk je LPs verkopen voor een goede prijs. Zo goed mogelijk in elk geval! Het is daarom aan te raden om niet aan de eerste de beste plaatjesdraaier jouw gekoesterde collectie van de hand te doen. Wanneer je pareltjes als 'Stay Away, Joe' van The King in de kast hebt staan zoek je een liefhebber. Een deskundige. Iemand die de financiële waarde, maar ook de emotionele waarde correct in weet te schatten. Je vinyl platen verkopen kun je dus het beste doen bij een speciaalzaak.

Hulp bij het verkopen van je collectie

Je kunt natuurlijk je volledige collectie in één keer laten opkopen. Dan ben je er direct van af en kun je genieten van de ruimte en natuurlijk het geld dat jouw platen hebben opgebracht. Wanneer je geen haast hebt, is het zelfs mogelijk om de speciaalzaak het werk te laten doen. Vanuit de positie van deze speciaalzaak, met de connecties en het uitgebreide netwerk, kunnen de LPs die je verkopen wilt ook daadwerkelijk terechtkomen bij liefhebbers. Jouw Led Zeppelin platen bij een Zeppelin-fan. Je Elton John LPs verkopen aan een Elton John liefhebber. De speciaalzaak neemt dan een bescheiden percentage van een marktconforme prijs voor jouw platen. Je krijgt dus een optimaal bedrag in handen en weet dat de emotionele waarde op prijs wordt gesteld.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *