Uncategorized

Air plants die helpen de lucht in huis te zuiveren

Planten zijn altijd een perfecte aanvulling geweest voor thuis en op het werk. Of het nu gaat om decoratieve elementen of om de lucht te ontsmetten, ze spelen een essentiële rol in elke ruimte.

Air plants zijn niet alleen efficiënt in het zuiveren van de lucht. Ze helpen ook enorm om de omstandigheden van de kamer of ruimte waar ze zijn geplaatst te verbeteren. Evenzo houden lucht plantjes de luchtvochtigheid in een redelijke en gezonde staat, zeker als er airconditioning is.

Onder de planten die de lucht in huis zuiveren, zijn de volgende populair:

• Spathiphyllum of 'vredespalm'

• De arecapalm

• Damespalm

• Koeientong

• Slechte moeder

• Rubberen boom

• Klimop

Al deze air plants zijn geclassificeerd als kamerheesters die de functie vervullen van luchtzuivering. Deze planten hebben weinig water nodig, hebben weinig natuurlijk licht en de aanval van ongedierte is minimaal.

Schonere lucht

Air plants zijn actieve luchtfilters, ze verbruiken kooldioxide en geven zuurstof af. Het type en de hoeveelheid chemische stof die ze absorberen, is afhankelijk van waar ze zijn. In een schoonheidssalon is de aanwezigheid van ammoniak bijvoorbeeld erg hoog. Deze chemicaliën worden vastgehouden in de bladeren, dus correct en constant onderhoud is belangrijk.

Hoe wordt de bladreiniging uitgevoerd?

Gemakkelijk. Neem een ​​vochtige handdoek en verwijder met zachte bewegingen het opgehoopte roet en stof. Het is ook belangrijk om de pot een kwartslag per week in dezelfde richting te draaien. Dit helpt de plant om het licht gelijkmatig op te vangen en draagt ​​bij aan de groei en gezondheid.

De meest voorkomende ruimtes om luchtplantjes te plaatsen zijn de woonkamer en de keuken. De badkamer is tevens een ideale ruimte voor luchtplantjes. Dankzij de vochtigheid die in dit deel van de woning aanwezig is, is er geen watergift nodig.

Dit vind je misschien ook leuk...

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *